— Workshops sketchnoting voor leerkrachten

Benieuwd hoe jij als leraar of docent sketchnoting kan toepassen binnen je lessen? Tijdens onze workshops krijg jij handige tips en tricks om informatie visueel weer te gaan geven en hoe je dit verder kunt toepassen binnen de lessen of tijdens projecten van de leerlingen.

Zo creëer je de mogelijkheid om het overzicht te houden en informatie te kunnen combineren. Daarnaast behouden de leerlingen hun creativiteit terwijl ze bezig zijn met het verwerken van relevante lesstof, zo word het leren nog leuk ook!

Leraar discovervisually
Onze missie 4

— Centraal binnen onze workshops

Het toepassen staat bij ons centraal in de workshops. Je ziet dan niet alleen dat je geen magische tekenkunsten hoeft te hebben maar je begrijpt ook beter wat wij jullie proberen te leren.

Natuurlijk leggen wij ook de theorie uit, want zonder de theorie is het moeilijk om te starten. Dit zal op een interactieve manier gebeuren waarbij jullie als leraren de kans krijgen om alle vragen te stellen die jullie hebben, maar ook om samen naar oplossingen te zoeken.

Deze workshops zijn gemaakt om samen te werken aan een alternatief communicatie model voor tekst. Zo kunnen jullie leerlingen helpen met het ontdekken wat zij fijn vinden in de manier waarop zij informatie opnemen en een goed en duidelijk overzicht kunnen maken. Dit geeft hen dan ook de mogelijkheid om te kiezen voor creativiteit.

— Wat leer je tijdens onze workshops?

— Ontdek visueel

Vraagteken

Waarom Visueel?

Untitled 12 February 2021 11.22.44

Basisvormen

Poppetje

Poppetjes

Gezichten

Gezichten en emoties

Untitled 12 February 2021 11.51.57

Interacties

Metaforen

Metaforen

— Visuele dag

Al de bovenstaande onderwerpen worden hier ook behandeld. Dit geldt ook voor doe meer visueel.

Structuren

Structuren

Lesgeven

Sketchen tijdens lesgeven

Toepassen oefenen discovervisually

Toepassen en oefenen

— Visueel is een goede toevoeging binnen het onderwijs, want:

Iedereen leert anders

Als leerkracht ben je met een hele diverse groep leerlingen bezig. Het kan daardoor vaak lastig zijn om les te geven op één specifieke manier. Door sketchnoting te combineren met de huidige manier zie je dat een hele groep leerlingen zich beter ontwikkeld terwijl de leerlingen die baat hebben bij de huidige methodes ongestoord door kunnen leren.

Dual Coding

Voor leerlingen is het soms lastig om zichzelf uit te drukken in tekst. Sketchnoting is een methode die veel overzicht kan brengen waardoor er opeens wel duidelijkheid ontstaat. Door de theorie van Dual Coding toe te passen worden er meerdere delen van de hersenen geactiveerd. Dit zorgt voor een snellere verwerking van de lesstof en wordt de stof beter onthouden.

Interactief bezig zijn

Door visueel denken toe te passen binnen het onderwijs, zijn docenten en leerlingen praktisch bezig met het onderwerp en de informatie. Op deze manier raken ze niet snel afgeleid en leren ze het onderwerp terwijl ze met groepsgenoten overleggen en tekenen. Door te denken en te doen bereiden we ze op een leuke ondernemende manier voor op de toekomst. 

— Ons aanbod: Workshops voor leraren en docenten

* Alle bovengenoemde prijzen zijn exclusief 21% BTW

Nu ook online beschikbaar!

Vanwege COVID-19 zijn onze workshops nu ook online beschikbaar. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

w

Preference for English?

No problem, we are fluent in English and ensure that all materials and courses are available in English. An ultimate opportunity for teachers.

— Wat staat er centraal

Wij vinden het belangrijk dat onze workshops aansluiten op de behoefte van jou als leerkracht. Hierom stellen wij bij de langere workshop(s) een op maat gemaakte casus op om zo jullie als docententeam gericht te kunnen begeleiden.

Verder vinden wij het belangrijk dat het interactief is en een leuke ervaring. Tijdens de workshops gaan we actief aan de slag met de stof, hoe jullie dit kunnen toepassen binnen het lesgeven, oefeningen en het leren van elkaar.

Wat jullie doel ook is, het belooft een leuke en leerzame dag te worden!

N

Teamwork

In onze workshops staat het leren met en van elkaar centraal. Iedereen is uniek en dat willen we graag omarmen! Juist door samen te werken kan iedereen uitblinken in waar hij goed in is.

N

Overzichtelijkheid

Door het visueel benaderen van bepaalde lesstof kunnen docenten en leerlingen effectiever te werk gaan. Het geeft een beter totaal overzicht en zo kan de stof makkelijker opgenomen worden.

N

Probleem naar oplossing

Met de op maat gemaakte casus gaan wij specifiek in op een probleem die jullie ervaren om deze op een visuele manier uit te werken en met mogelijke oplossingen te komen.

N

Balans vinden

De balans vinden tussen verbaal en visueel is erg belangrijk om te ontdekken. Hierdoor krijgt iedereen de kans om te kunnen leren en communiceren op de manier die bij hem/haar past. 

— De tijdlijn naar de workshops toe

Ons process Discover Visually

Het begint allemaal met een gratis vrijblijvend gesprek (online via Zoom) waarin we elkaar ontmoeten en bespreken wat wij voor jullie school kunnen beteken en wat jullie wensen zijn. Het is altijd mogelijk om workshops op maat te laten maken, hiervoor sturen wij dan een vrijblijvende offerte.

Wanneer jullie besluiten om deze leuke workshop in te plannen, dan gaan wij aan de slag met de workshop voorbereiden en af te stemmen op jullie wensen. Vanaf de Visuele Dag workshop zullen wij in deze tijd ook aan de slag gaan met de op-maat-gemaakte casus. Hierover zullen wij in de tussentijd contact houden.

Het is zover! Op de afgesproken dag vind de workshop plaats waar wij aan de slag gaan met de theorie en praktijk die er nodig is om deze skill te leren. Het is natuurlijk gegarandeerd dat dit (een) leuke dag(en) zal gaan worden. Aan het einde van de workshops zullen jullie als leerkrachten weten hoe jullie sketchnoting kunnen toepassen binnen jullie lessen. 

Om de volledige 100% te kunnen leveren, kunnen jullie altijd contact met ons opnemen voor vragen en advies. Daarnaast bieden wij ook een coaching traject aan waar wij extra begeleiding geven in het toepassen van sketchnoting binnen het onderwijs.

— Veelgestelde vragen

Wat is de locatie van de workshops?

De workshops vinden indien mogelijk op jullie locatie plaats, hierbij zal er ten alle tijden gedacht worden aan de huidige corona maatregelen. Zo kunnen we het beste samenwerken en elkaar begrijpen.

Wanneer het niet anders kan zullen wij een interactieve online sessie verzorgen waar er met meerdere kleinere groepen gewerkt zal worden.

Kan de duur aangepast worden?

Ja, dit is mogelijk! Echter voor de effectiviteit van de workshop raden wij aan om wel de bovengenoemde tijd te nemen.

— Contacteer ons

Voor alle andere vragen kun je natuurlijk contact met ons opnemen. Daarnaast is het ook mogelijk om een afspraak in te plannen. Tijdens deze online afspraak kunnen wij ook alle vragen beantwoorden. Dit is dan ook geheel gratis en vrijblijvend.

Mail contact:
[email protected]

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen?
Volg dan onze socials!