— Workshops sketchnoting voor leerlingen

De wereld verandert in een razend tempo waarbij grote hoeveelheden informatie de standaard wordt. Hierdoor wordt er veel gevraagd van leerlingen op gebied van educatie en ontwikkeling.

Door deze workshops te volgen krijgen zij handige tips en tricks om deze informatie visueel weer te geven om zo het overzicht voor zichzelf te houden en informatie te kunnen combineren, zo behouden de leerlingen hun creativiteit terwijl ze bezig zijn met het verwerken van relevante lesstof.

Waar de ondernemerschaps workshops bij de basis stoppen zijn deze workshops een ideale manier om dieper in te gaan op sketchnoting. 

Leerlingen discovervisually
Onze missie 4

— Centraal binnen onze workshops

Het toepassen staat bij ons centraal tijdens de workshops. Je ziet dan niet alleen dat je geen magische tekenkunsten hoeft te hebben maar je begrijpt ook beter wat wij jullie proberen te leren.

Natuurlijk leggen wij ook de theorie uit, want zonder de theorie is het moeilijk om te starten. Dit zal op een interactieve manier gebeuren waarbij de leerlingen de kans krijgen om alle vragen te stellen die ze hebben.

Deze workshops zijn gemaakt om samen te werken aan een alternatieve methode voor tekst. Zo kunnen ze zelf ontdekken wat zij fijn vinden om informatie op te nemen en een goed en duidelijk overzicht te maken. Dit geeft hen de mogelijkheid om te kiezen voor de beste manier die bij hem of haar past.

— Wat leer je tijdens onze workshops?

— Visuele Start (basis workshop)

Vraagteken

Waarom Visueel?

Untitled 12 February 2021 11.22.44

Basisvormen

Poppetje

Poppetjes

Gezichten

Gezichten en emoties

Untitled 12 February 2021 11.51.57

Interacties

Metaforen

Metaforen

— Teken je gedachten (verdiepende workshops)

Meer de diepte in? Dat kan zeker, met de twee vervolg workshops van teken je gedachten worden leerlingen optimaal voorbereid op sketchnoting toe te passen in de les.

Structuren

Structuren

Sketches tijdens school

Sketchen tijdens school

Toepassen oefenen discovervisually

Toepassen en oefenen

— Visueel kan leerlingen helpen binnen het onderwijs, want:

Iedereen leert anders

Elke klas bestaat uit een hele diverse groep leerlingen. Het kan daardoor vaak lastig zijn om les te geven op één specifieke manier. Door sketchnoting te combineren met de huidige manier zie je dat een hele groep leerlingen zich beter ontwikkeld terwijl de leerlingen die baat hebben bij de huidige methodes ongestoord door kunnen leren.

Dual Coding

Voor leerlingen is het soms lastig om zichzelf uit te drukken in tekst. Sketchnoting is een methode die veel overzicht kan brengen waardoor er opeens wel duidelijkheid ontstaat. Door de theorie van Dual Coding toe te passen worden er meerdere delen van de hersenen geactiveerd. Dit zorgt voor een snellere verwerking van de lesstof en wordt de stof beter onthouden.

Interactief bezig zijn

Door visueel denken toe te passen binnen het onderwijs, zijn de leerlingen praktisch bezig met het onderwerp en de informatie. Op deze manier raken ze niet snel afgeleid en leren ze het onderwerp terwijl ze met groepsgenoten overleggen en tekenen. Door te denken en te doen bereiden we ze op een leuke ondernemende manier voor op de toekomst. 

— Ons aanbod: Workshop voor leerlingen

* Bovengenoemde prijzen zijn exclusief 21% BTW.

Nu ook online beschikbaar!

Vanwege COVID-19 zijn onze workshops nu ook online beschikbaar.
Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

w

Preference for English?

No problem, we are fluent in English and ensure that all materials and courses are available in English. An ultimate opportunity for students.

— Wat staat er centraal

Wij vinden het belangrijk dat onze workshops aansluiten op de behoefte van de leerlingen. Hierom stellen wij bij de meerdere sessies een op maat gemaakte casus op om zo de leerlingen gericht te kunnen begeleiden op de weg naar het vinden van hun communicatie.

Verder vinden wij het belangrijk dat het interactief is en een leuke ervaring. Tijdens de workshops gaan we actief aan de slag met de stof, oefeningen en het leren van elkaar.

Wat jullie doel ook is, het belooft een leuke en leerzame dag te worden!

N

Teamwork

In onze workshops staat het leren met en van elkaar centraal. Iedereen is uniek en dat willen we graag omarmen! Juist door samen te werken kan iedereen uitblinken in waar hij goed in is.

N

Overzichtelijkheid

Door het visueel benaderen van bepaalde lesstof kunnen leraren en leerlingen effectiever te werk gaan. Het geeft een beter totaal overzicht en zo kan de stof makkelijker opgenomen worden.

N

Probleem naar oplossing

Met de op maat gemaakte casus gaan wij specifiek in op een probleem die jullie ervaren om deze op een visuele manier uit te werken en met mogelijke oplossingen te komen.

N

Balans vinden

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zijn eigen balans tussen verbaal en visueel kan ontdekken. Op deze manier kan iedereen zijn eigen beste communicatiemethode ontwikkelen en zo zijn eigen talenten te laten zien.

— De tijdlijn naar de workshops toe

Ons process Discover Visually

Het begint allemaal met een gratis vrijblijvend gesprek (online via Zoom) waarin we elkaar ontmoeten en bespreken wat wij voor jullie school kunnen beteken en wat jullie wensen zijn. Het is altijd mogelijk om workshops op maat te laten maken, hiervoor sturen wij dan een vrijblijvende offerte.

Wanneer jullie besluiten om deze leuke workshop in te plannen, dan gaan wij aan de slag met de workshop voorbereiden en af te stemmen op jullie wensen. Bij de Volledig Visueel workshop zullen wij in deze tijd ook aan de slag gaan met de op-maat-gemaakte casus. Hierover zullen wij in de tussentijd contact houden.

Het is zover! Op de afgesproken dag vind de workshop plaats waar wij aan de slag gaan met de theorie en praktijk die er nodig is om deze skill te leren. Het is natuurlijk gegarandeerd dat dit (een) leuke dag(en) zal gaan worden. Aan het einde van de workshops zullen de leerlingen weten hoe ze sketchnoting kunnen toepassen binnen de lessen. 

Om de volledige 100% te kunnen leveren, kunnen jullie altijd contact met ons opnemen voor vragen en advies. Daarnaast bieden wij ook een coaching traject aan waar wij extra begeleiding geven in het toepassen van sketchnoting binnen de lessen.

— Veelgestelde vragen

Wat is de locatie van de workshops?

De workshops vinden indien mogelijk op jullie locatie plaats, hierbij zal er ten alle tijden gedacht worden aan de huidige corona maatregelen. Zo kunnen we het beste samenwerken en elkaar begrijpen.

Wanneer het niet anders kan zullen wij een interactieve online sessie verzorgen waar er met meerdere kleinere groepen gewerkt zal worden.

Kan de duur aangepast worden op eventuele lesuren?

Ja, dit is mogelijk! Echter voor de effectiviteit van de workshop raden wij aan om 2 uur of 2 lesuren hiervoor te plannen.

— Contacteer ons

Voor alle andere vragen kun je natuurlijk contact met ons opnemen. Daarnaast is het ook mogelijk om een afspraak in te plannen. Tijdens deze online afspraak kunnen wij ook alle vragen beantwoorden. Dit is dan ook geheel gratis en vrijblijvend.

Mail contact:
[email protected]

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen?
Volg dan onze socials!